Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2013

Χάνει το στοίχημα για το home port η Ρόδος

Για πολύ λίγο κράτησε τελικά το όνειρο του home port στη Ρόδο, καθώς η λειτουργία και οι ελλιπείς υποδομές του λιμανιού, γκρέμισαν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού.
 

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε η πληροφορία πως η εταιρεία “COSTA”, παύει να χρησιμοποιεί το λιμάνι ως home port από την επόμενη χρονιά, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό έντονο προβληματισμό στους τοπικούς φορείς.
 

Οι εκπρόσωποι μάλιστα της εταιρείας φαίνονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι για το γεγονός ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους και δεν τηρήθηκαν στον αναμενόμενο βαθμό οι δεσμεύσεις των τοπικών φορέων.
 

Σημειώνεται επίσης πως ο δήμος Ρόδου τελεί αν αναμονή της απάντησης της εταιρείας MSC για το αν θα χρησιμοποιήσει ως πύλη εισόδου – εξόδου το λιμάνι μας, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία στο σχεδιασμό της δεν συμπεριλαμβάνει τη Ρόδο.
 

«Το δημοτικό λιμενικό ταμείο αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων της κρουαζιέρας» δήλωσε στην εφημερίδα Δράση ο γνωστός τουριστικός πράκτορας Μανώλης Χατζημιχάλης, ενώ ο ναυτικός πράκτορας Νίκος Ψυλλάκης υπογράμμισε πως οι εταιρείες κρουαζιέρας δίνουν βαρύτητα στην αυξημένη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στις χαμηλές τιμές, κάτι που δεν προσφέρει το λιμάνι της Ρόδου.


πηγή : palmos-fm.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More