Σάββατο, Αυγούστου 31, 2013

Από βιοτέχνης και ταβερνιάρης τώρα… «mister έξυπνη σίτα» και «βασιλιάς των σουτιέν»

To who is who του πιο εκνευριστικού ανθρώπου στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.


Ξεκίνησε ως βιοτέχνης, εξελίχθηκε σε «ταβερνιάρη και ιδιοκτήτη σαντουϊτσάδικου» και σήμερα είναι πλέον γνωστός στο πανελλήνιο ως ο «βασιλιάς των σουτιέν» ή… «mister σίτα», όπως αναφέρει μαγαζάτορας στην περιοχή της Βαλαωρίτου. Ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στα μεγάλης διάρκειας διαφημιστικά μηνύματα του Mega, του ANT1 και του ΣΚΑΪ ανήκει στη γενιά των τριαντάρηδων και κατάφερε σε πέντε μόλις χρόνια να εκδικηθεί τους Κινέζους που οδήγησαν σε «λουκέτο» την βιοτεχνία του πατέρα του με το ίδιο νόμισμα. Το κινέζικο προϊόν!

Ο λόγος για τον επιχειρηματία Στέλιο Τζιώτζιο που μαζί με τον πατέρα του Κώστα και τον αδερφό του έχουν δώσει ξανά ζωή στην εμπορική κίνηση της Βαλαωρίτου. Το «νούμερο 12» εκεί όπου βρίσκεται η οικογενειακή επιχείρηση «Diamant A.E.» έχει γίνει πόλος έλξης για τους Βορειοελλαδίτες και όχι μόνο καταναλωτές. «Προχτές μια κυρία ηλικιωμένη με ρώτησε που θα βρει τα… διάσημα σουτιέν. Παραξενεύτηκα γιατί πλέον οι περισσότεροι με ρωτούν για το μαγαζί του mister σίτα» εξηγεί στην «Κ» καταστηματάρχης της περιοχής.

Δεκάδες τα φορτηγά

fortiga-sitaΕπισκεφτήκαμε την επιχείρηση του κ. Τζιώτζιου την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι. Έξω από το «διάσημο» 12 ήταν σταθμευμένο φορτηγό εταιρίας courier και δίπλα από το μαγαζί δεκάδες κλειστά τσουβάλια. «Αυτό δεν είναι τίποτα. Καθημερινά έρχονται τουλάχιστον δέκα φορές και ξεφορτώνουν προϊόντα ενώ οι μεγάλες προμηθεύσεις γίνονται μεσοβδόμαδα και βραδινές ώρες. Κλείνει όλος ο δρόμος» τονίζει στην «Κ» ο ιδιοκτήτης του απέναντι καταστήματος. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται στο δρόμο ο Στέλιος Τζιώτζιος. Συνομιλεί με «γείτονα» και επιστρέφει στο κατάστημά του. Ρωτάμε την υπάλληλο που μας εξυπηρετεί εάν πρόκειται για τον κύριο της τηλεόρασης και απαντά θετικά. Δυστυχώς δεν λάβαμε την ίδια απάντηση όταν της συστηθήκαμε και της εκφράσαμε το ενδιαφέρον να υποβάλλουμε στον επιχειρηματία ορισμένες ερωτήσεις για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Η αλήθεια είναι βέβαια πως και στο παρελθόν, ο άνθρωπος που φιγουράρει για ώρες στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις παρά τις συνεχείς οχλήσεις της «Κ», όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα περισσότερα ΜΜΕ.

Ο ίδιος ακούει στο όνομα… αυτοδημιούργητος! Βέρος Θεσσαλονικιός, μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, σήμερα μένει στο κέντρο ενώ η οικογένειά του διαθέτει σπίτι στο Ωραιόκαστρο. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν και τον πατέρα του, που στο ίδιο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται οι σίτες και τα σιουτέν στο παρελθόν πουλούσε παιδικά ρούχα. Όπως εξηγούν «το άνοιγμα των κινέζικων καταστημάτων έφερε πτώση στις πωλήσεις και το λουκέτο ήταν αναπόφευκτο». Έκτοτε το κατάστημα άνοιξε ως… πολυτελές εστιατόριο και στη συνέχεια έγινε σαντουϊτσάδικο, όχι όμως για πολύ. Βλέπετε η απήχηση της επιχείρησης στον κόσμο δεν ήταν η αναμενόμενη, παρά την ακριβή επένδυση του πατέρα Τζιώτζιου.

Η συνέχεια εδώ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More