Σάββατο, Αυγούστου 31, 2013

Να ιδιωτικοποιηθεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ζόρικα τα πράγματα στη Συρία. Δεν πρόκειται, δηλαδή, να παίξουνε κωλιές, όπως είχε πει για τον πόλεμο στον Περσικό ο μπαρμπα Γιάννης ο Λάτσης με το κασκέτο. Ο πατέρας της Μαριάννας και παππούς του Πάρη του Κασιδόκωστα.

Περί πολέμου πρόκειται. Όπως αναφέρουν, λοιπόν, σχετικά τα ελληνικά ΜΜΕ, παρέμβαση για το τεταμένο κλίμα που δημιουργείται γύρω από την κρίση στη Συρία έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας:

-“Τα τελευταία νέα στην περιοχή δεν ξέρω αν είναι δυσοίωνα, αλλά είναι χαμηλής νέφωσης. Ελπίζω αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις να μετρήσουν προσεκτικά το θέμα της επέμβασης στη Συρία” ανέφερε ο Κ. Παπούλιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα.

Σε ποιον απευθύνεται ο κ. Παπούλιας μ’ αυτή τη δήλωση; Στον Μπαράκ Ομπάμα; Τον λαμβάνουν υπόψη τους, αυτοί που όπως λέει ο ίδιος “παίρνουν τις αποφάσεις”; Το πιο πιθανό είναι να αγνοούν την ύπαρξη του.

Δεν έχει, όμως,  ο Κ. Παπούλιας κανένα πρόβλημα να κάνει αυτές τις δηλώσεις και να μιλάει μάλιστα για “χαμηλή νέφωση”. Λες είτε ο ίδιος προσωπικά, είτε η χώρα που εκπροσωπεί αποτελούν το κέντρο του κόσμου. Ο πρόεδρος της χρεοκοπημένης, της πτωχευμένης Ελλάδας της χώρας που έριξε κανόνι και δεν πλήρωσε τους πιστωτές της, να κάνει παρέμβαση στα κορυφαία θέματα του πλανήτη, όπως αυτό της Συρίας.

Έτσι πάει. Στην Ελλάδα λειτουργούν σαν να μην τρέχει τίποτα. Για ποιο λόγο συναντήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον κ. Μανιάτη, με το μουστάκι, που εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση; Τι ήταν αυτό που είχαν να συζητήσουν; Το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη; Όλα αυτά τα νταραβέρια στοιχίζουν λεφτά. Τεράστια είναι τα λειτουργικά έξοδα. Και στο Προεδρικό Μέγαρο και στα Υπουργεία. Σε μια χώρα ξαναλέμε που πτώχευσε και τα ομόλογα που είχαν οι δανειστές της, ξένοι αλλά και Έλληνες, έγιναν κουρελόχαρτα.

Υπάλληλοι, σύμβουλοι, γραμματείς, τηλέφωνα, κινητά και σταθερά, αναλώσιμα κτλ Περισσεύουν όλα αυτά τα έξοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό;

Όταν στα νοσοκομεία δεν υπάρχει το χειμώνα πετρέλαιο για να ανάβουν το καλοριφέρ; Για ποιο λόγο όλα αυτά; Γιατί να ταλαιπωρούν έναν άνθρωπο στην ηλικία που είναι ο Παπούλιας; Να στέκεται όρθιος στις παρελάσεις, να τον βρίζουν οι αλητήριοι κι οι κακοήθεις και να βάζει τα κλάματα.

Μια καλή ιδέα λοιπόν θα ήταν να ιδιωτικοποιηθεί ο θεσμός του προέδρου της Δημοκρατίας. Να βγει στο σφυρί. Στον πλειστηριασμό.

Γιατί δηλαδή μόνο ο ΟΠΑΠ; Τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και η ΕΥΔΑΠ; Όπως, λοιπόν, οι Τσέχοι και ο Μελισσανίδης τα σκάσανε και αγοράσανε τον ΟΠΑΠ, έτσι κάποιος άλλος θα πληρώσει για να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όχι εφ όρου ζωής. Αυτά γίνονται στις βασιλείες και ο υπερήφανος ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχτεί με τίποτα. Για πέντε χρόνια θα είναι η κάθε θητεία! Όπως αρμόζει στα δημοκρατικά πολιτεύματα. Αν αυτός, βέβαια, που θα έχει γίνει πρόεδρος έχει τη φιλοδοξία να συνεχίσει και να ανανεώσει τη θητεία του, μπορεί να πάρει μέρος και στον επόμενο διαγωνισμό-πλειστηριασμό.

Το κέρδος για το ελληνικό δημόσιο θα είναι διπλό. Και τα έξοδα για μισθούς και λειτουργία του Προεδρικού Μεγάρου θα γλυτώσει και θα εισπράττει κάθε φορά εφ άπαξ ένα συγκεκριμένο ποσό. Αυτός που θα γίνεται πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε μισθό θα παίρνει και θα αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τα λειτουργικά έξοδα και θα πληρώνει και το τίμημα. Κάθε φορά που θα βγαίνει η θέση στο σφυρί, θα υπάρχει η τιμή εκκίνησης και ακολούθως οι υποψήφιοι θα κάνουν τις προσφορές τους. Θα χτυπιούνται μεταξύ τους. Όπως στους πλειστηριασμούς. Μέχρι που αυτός με το σφυρί θα αναφωνήσει το “αλά ούνο, αλά ντούε, αλά τρε” και θα χτυπήσει μια για να δείξει ποιος κέρδισε το πόστο.

Αυτή η υπέροχη κυρία, λοιπόν, αυτή η σπουδαία γυναίκα, η Γιάννα Αγγελοπούλου, συγγραφέας πλέον, θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρο της. Για να ανοίξουνε έτσι οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου και στο λαό. Όχι μόνο στους μεγάλους και στους μεγαλόσχημους. Θα κάνει δεξιώσεις η κυρία Γιάννα και θα καλεί τις φίλες της και τους φίλους της. Την Νίνα Βλάχου, τη Δέσποινα Μοιραράκη και τον Ηλία Ψινάκη.

Θα χτυπήσει, λοιπόν, την Προεδρία της Δημοκρατίας, η κυρία Γιάννα, θα την κερδίσει με τα ωραία της λεφτά και θα γίνει με το σπαθί της η πρώτη κυρία.

Και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, βέβαια, ποιες άλλες κυρίες και ποιοι άλλοι κύριοι θα έχουν την ίδια ευγενή φιλοδοξία. Δεν λέμε για μαντάμ Σουσούδες ή μεγαλομανείς κυρίους. Λέμε για Ελληνίδες και Έλληνες που θα θελήσουν να προσφέρουν στην πατρίδα τους.

Τολμήστε, λοιπόν, κύριοι πολιτικοί. Μην τα θέλετε όλα δικά σας. Προχωρήστε σ’ αυτήν την επαναστατική καινοτομία. Ανοίξτε τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου στον λαό. Ας είναι ο Κάρολος Παπούλιας ο τελευταίος πρόεδρος πολιτικός. Να έχουν σειρά πλέον οι πλούσιοι.

Όταν άλλωστε, οι πολιτικοί έχουνε δώσει στους επιχειρηματίες μέχρι και κώλο, θα κωλόσουνε να τους παραχωρήσουν το ύπατο αξίωμα;

[Κ. Καίσαρης - sport24.gr]

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More