Σε έρευνα της γερμανικής δεξαμενής σκέψης «Travel Industry Club», στην οποία μετείχαν 204 στελέχη της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας, το 65% υποστήριξε ότι θα πρέπει οι Γερμανοί να επιλέγουν τον τόπο των διακοπών τους με γνώμονα «την στάση των ανθρώπων έναντι της Γερμανίας». Το 87% εκτιμά ότι οι Γερμανοί θα πρέπει με την επιλογή του τόπου των διακοπών τους να στέλνουν κάθε φορά ένα μήνυμα διαμαρτυρίας ή συμπάθειας προς τις αντίστοιχες χώρες.
 
Αντίστοιχο είναι το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι φέτος θα επισκεφθούν την Κύπρο λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες, εξαιτίας του αντιγερμανικού μένους που συνόδευσε το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων. Εξάλλου, μόνο το 34% πάντως υποστηρίζει ότι οι γερμανοί δεν θα γίνονται δεκτοί «με ανοιχτές αγκάλες» στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση.
Παραδόξως, η πλειονότητα δεν αντιλαμβάνεται ότι παίρνει πολιτική θέση απέναντι στην κρίση, καθώς το 51% δηλώνει ότι η επιλογή τόπου διακοπών δεν θα πρέπει να γίνεται με πολιτικά κριτήρια.
 
Τα στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας αναγνωρίζουν, πάντως, ότι το χάσμα Βορρά-Νότου δοκιμάζει την ευρωπαϊκή συνοχή, καθώς το 65% διακρίνει μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο ακόμη και διάσπασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Από  matrix24.gr
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)