Δευτέρα, Απριλίου 29, 2013

ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ... ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ . Δυναμικές παρεμβάσεις προαναγγέλλουν στελέχη της «κίνησης των 75»


dynamikes-paremvaseis-proanaggelloyn-stelexi-tis-kinisis-ton-75
Την ώρα που από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος στήριζε την κυβέρνηση Σαμαρά και σαν «κυβερνητικός εκπρόσωπος» έδινε τη  μάχη της αντιπαράθεσης με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ουκ ολίγοι «σύντροφοι» επέκριναν τη στρατηγική του κα τη συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Η γνωστή, πια, «κίνηση των 75» έκανε την κίνησή της, προκειμένου να μετατραπεί σε ισχυρή εκ των έσω αντιπολίτευση, κηρύσσοντας την έντονη και μαχητική, στο εξής, παρουσία της, στις πολιτικές εξελίξεις.
Εξέχοντες εκ των ομιλητών, στελέχη που επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου είχαν κυβερνητικό και κομματικό ρόλο.


Η συμμετοχή στην κυβέρνηση και οι διαρροές για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
 
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ασκώντας ευθέως κριτική στις επιλογές Βενιζέλου, εξήγησε γιατί «δεν μπορούμε να είμαστε με το κύριο Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία», αποδίδοντάς τους την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, ενώ τόνισε κα πως «δεν μπορούμε να είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ», κάνοντας λόγο για κενό πρότασης και τις παλινωδίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Αναφέρθηκε επίσης στις διαρροές για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι τα υπεύθυνα όργανα όλων των κομμάτων οφείλουν έναν δημόσιο οικονομικό απολογισμό από τότε που άρχισε η χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι σήμερα και όχι διαρροές, μέσω κύκλων, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη του λαού στους θεσμούς.
 
«Η στήριξη προς τον Σαμαρά δεν μπορεί να συνεχιστεί»

Ιδιαίτερα αιχμηρός για τη στάση της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος τόνισε ότι «ειναι απαράδεκτο το να αφήνουμε τη ΝΔ να επιρρίπτει ευθύνες για το χρέος στον Γιώργο Παπανδρέου» και συνέχισε: «Ό,τι επιδεικνύει σήμερα ο Σαμαράς είναι νόμοι της κυβέρνησης μας».
 
«Η στήριξη προς τον Σαμαρά δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς όρους» τόνισε.  Ο Μιχάλης Καρχιμάκης άφησε αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη το συνέδριο του Κινήματος: «Διέψευσε τις ελπίδες μας καθώς δεν υπήρξε καμία απόφαση και την ευθύνη για τη χαμένη ευκαιρία δεν την έχουμε εμείς, άλλα όσοι είχαν την ευθύνη στην ηγεσία του κόμματος που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε τέτοιο συνέδριο».
 
Τέλος κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο για τη μη απόδοση ευθυνών, έως σήμερα, για την κρίση: «Δεν αποδόθηκαν ευθύνες για το που πήγαν τα λεφτά είναι πολλά τα 50 δις που πληρώνει ο λαός για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στην περίπτωση των τραπεζιτών κεντρικός υπεύθυνος για αυτά είναι  ο κ. Προβόπουλος. Έχει επιφέρει πολλά  προβλήματα στην οικονομία και σε βάρος των πολιτών».

«Το κόμμα ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει Κίνημα»
 
Σαφείς αιχμές εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου για αλλαγή της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ άφησαν τα υπόλοιπα στελέχη που μετέχουν της «κίνησης των 75».
 
Ο Μανόλης Στρατάκης έκανε λόγο για την «ανάγκη η “Κίνηση των 75” να αποτελέσει “δεξαμενή σκέψης”, ώστε να συμβάλλουμε να γίνει το “σημερινό κόμμα ΠΑΣΟΚ” πάλι Κίνημα. Δεν είμαστε κόμμα μέσα στο Κόμμα., αλλά θέλουμε να συνεισφέρουμε με προτάσεις και σκέψεις σε ένα νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ».
 
Ο Γρηγόρης Νιώτης με τη σειρά του είπε ξεκάθαρα ότι διαφωνεί με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και με την επικείμενη συμμετοχή με πολιτικά στελέχη.
 
Ενώ η Άσπα Παπασπηλιού, αναφερόμενη στο συνέδριο έκανε λόγο για «μηχανισμούς που δεν λύνουν τα προβλήματα».

Ντίνα Καραμάνου 
newpost.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More