Τρίτη, Ιουλίου 31, 2012

Αναζητώντας ένα "φύλλο συκής"...

thumb



Από το Μαρικάκι
Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε. Το θέμα είναι ποιος διαπραγματεύεται με ποιον. Το σήριαλ των αλλεπάλληλων συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών, που όλο είναι «γκαστρωμένες» αλλά δεν οδηγούν σε ανακοινώσεις κι επίσης δεν κρύβουν εκπλήξεις γιατί τα μέτρα είναι γνωστά και «μοιραία» (απλώς λείπουν οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά), είναι άγνωστο για πόσο θα...
συνεχιστεί.
Ωστόσο φανερώνουν ότι τα πράγματα πλέον κολλάνε στην ανακοίνωση επώδυνων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις ή άλλων μέτρων που πλήττουν άμεσα τα εισοδήματα.
Στο πλαίσιο της «τρόικας εσωτερικού» Βενιζέλος και ο Κουβέλης διαπραγματεύονται για ένα «ξεροκόμματο», δηλαδή έναν ελιγμό που θα τους επιτρέψει μια επικοινωνιακή διαχείριση αναφορικά με το ρόλο τους στην κυβέρνηση.
Με άλλα λόγια επιζητούν ένα «φύλο συκής», ένα καλύτερο περιτύλιγμα για το πακέτο ώστε, με ολίγη από διαπραγμάτευση με την τρόικα εδώ και τώρα να αλλάξουν οι προτεραιότητες και οι περικοπές να ακολουθήσουν των «αναπτυξιακών» μέτρων κι εκείνων της μείωσης του κράτους.
Και κατ’ αυτόν τον τρόπο να προβάλλουν ως έχοντες ρόλο και δη ότι εκφράζουν, με «υπευθυνότητα», την κοινωνία εντός της κυβέρνησης.
Το ερώτημα είναι πότε και πώς το έργο θα κατεβάσει αυλαία…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More