Δευτέρα, Ιουλίου 30, 2012

Πάνε να πληρώσουν την ΑΤΕ με τα λεφτά που πήραν από τα 18 δις για τις τράπεζες!


Με ομόλογα του EFSF θα καλυφθεί το κενό των 6,67 δισ. του υγιούς χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ που μεταβιβάστηκε στην Πειραιώς, είπε η διοίκηση Σάλλα σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές σήμερα το απόγευμα.

Αυτό το ποσό προέκυψε με βάση την προσωρινή αποτίμηση στα μεταβιβαζόμενα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού. 

Μα, με ομόλογα του EFSF δεν πήραν και τα 18 δις από τη δανειακή Νο2 οι Alpha, Eurobank, ETE και Πειραιώς; Αυτά δεν είναι τα “φρέσκα”; Μην μας λέει η Τράπεζα της Ελλάδος ότι η Πειραιώς δεν μπορεί να πληρώσει με αυτά τα λεφτά… 

Η Πειραιώς δεν ήταν η τράπεζα που κόπηκε από τα “τεστ αντοχής” των τραπεζών; Που βρήκε τα κεφάλαια να κάνει την εξαγορά, από την στιγμή που στο ενδιάμεσο έχει σκάσει ένα κούρεμα και μια μακρά εκροή καταθέσεων; 

Όσο ερωτήματα και να θέτουμε το ζήτημα είναι ένα: πάλι ο μακάκας θα την πληρώσει! Γιατί; Γιατί τα ομόλογα του EFSF τους τα έδωσε το κράτος για την ανακεφαλαιοποίηση της Πειραιώς και τώρα απλά, τους τα γυρνάνε πίσω, χωρίς να έχουν βγάλει ούτε ευρώ από την τσέπη τους! 

Και να πούμε ότι είχαν έρθει τα Χριστούγεννα … Τέτοια δώρα μόνο στην Ελλάδα του μνημονίου, των τοκογλύφων και των τραπεζιτών!

 

Από  http://olympia.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More