Πέμπτη, Μαΐου 31, 2012

Βίοι ακατάλληλοι


Λέω να μην τα ψάλλω ξανά στο μπατσόκ, από σεβασμό για τους πεθαμένους. 
Αλλά εσύ ρε Βαγγελιώ το πας γυρεύοντας. Μπενύτο, χωρίς πλάκα, κάθε φορά που ανοίγεις το σπήλαιο, που έχεις για στόμα, παίρνεις κιλά και χάνεις ψήφους. Κλείσε το ρημάδι θα σε κάψει. Δίαιτα, αγάπη μου, στο φαί και στις δηλώσεις. Αυτό είναι το μυστικό για να μπεις στη βουλή. 
 
Λες ότι δε θα απολύσεις υπαλλήλους. Φυσικά όχι. Αφού δε θα μπεις Βουλή για να έχεις την ευκαιρία.  Άσε, μη λες στο λαό πόσο καλά τα καταφέρατε. Θα το μετανιώσεις πικρά, να λες τέτοιες σαχλαμάρες.
Προπάντων μην αφήνεις λυτό τον Πάγκαλο. Είναι πολλά κιλά Γιωργάκης. Ξέρει ότι κάθε δήλωσή του, τρομοκρατεί τα πράσινα γίδια. Βλέπει ο κόσμος τον Θόδωρο και γίνεται καπνός. Κατηγορεί ο «τεράστιος» τους Αριστερούς ότι δεν φοράνε γραβάτα.  
Ρε Ντόντο, ούτε εγώ φορώ πεοδείκτη. Ξέρω που είναι το πουλί μου, δε θέλω βελάκι να βρω.
Το κύρος του κοινοβουλίου, λεπτούλη μου, δεν πλήττεται από τα ρούχα. Από γερμένα υποβρύχια πλήττεται, αν με πιάνεις. Αυτά αμολάνε τορπίλες. Και μην ξεχνάς, πανούκλε μου, ότι εσείς το 81 φορούσατε ζιβάγκο. Όταν τα βγάλατε και αρχίσατε να φοράτε κοστούμια, άρχισε το κύρος σας να χάνεται. Για να στο πω κι αλλιώς. Ο Βορίδης και με μπουφάν και με σακάκι το ίδιο τσεκούρι κρατά. Το χρυσαλήτη, όπως και να τον ντύσεις, άνθρωπο δεν τον κάνεις. Και όπως και να μεταμφιεστείτε στο μπατσόκ, σας καταλαβαίνουμε από τα λεφτά που μας κλέβετε.
Αλλά ξέρω γιατί τα λες. Ούτε δυο βδομάδες δεν πέρασαν χωρίς τα προνομία του κυνοβουλίου, και θέλεις όχι απλά να γυρίσεις αλλά να γίνεις και Μπενύτο! Χα, χα. Εσύ αρχηγός;! Πως σου ήρθε, καλό! Κι έλεγα μετά το Γιωργάκη και τη Βαγγελιώ, δεν υπάρχει χειρότερος. Αλλά είστε γεμάτοι άσχημες εκπλήξεις εκεί στην πράσινη συμμορία. Να το κάνεις. Να γίνεις. Θα είσαι ο πρώτος αρχηγός, που θα είσαι ένα κόμμα μόνο του. Όλοι οι άλλοι θα φύγουν. Από πόρτες, παράθυρα μπαλκόνια… Ναι το ξέρω, ότι και τώρα έτσι φεύγουν. Από παντού. Αλλά εσύ βγάζεις περισσότερο γέλιο. Πώς να το κάνουμε.  Η καλύτερη τιμωρία για ένα κόμμα, που χρεοκόπησε το λαό είναι να έχει αρχηγό σαν εσένα, το Βαγγέλη, τον Γιωργάκη ή το Σαμαρά.

Είπα Σαμαρά; 
Συγνώμη για τη βρισιά. Μόλις βάλω πιπεριά καυτερή στο στόμα, θα ξαναρχίσω να γράφω. Βρε Αντώνη, με ρωτάς από πού το ξέρω, ότι στις εκλογές τον πίνεις. Έχω πολλές πηγές αγορίνα μου. Να σου αποκαλύψω μερικές. Θα στο πω με γρίφο: Είναι αισχροί, ψήφισαν το μνημόνιο, και είναι στη λίστα. Όχι αυτή με τα ψώνια, ανόητε. Την άλλη, αυτή που θα βάλεις στις εκλογές. Τώρα που σκέφτομαι, καλύτερα να βάλεις τη λίστα με τα ψώνια στα ψηφοδέλτια παρά αυτούς. Καλύτερα θα τα πας. Πιο εύκολα ψηφίζει λάχανο το γίδι, παρά την Ντόρα.
Οι βουλευτές σου είναι, «τζίνι».  Δεν καταλαβαίνεις. Και πότε καταλάβαινες; Τέλος πάντων, σου εξηγώ: Όταν Τόνι μου, σκοτώνονται για μια θέση στη λίστα, πέφτουν και φάπες, δεν το κάνουν, γιατί θέλουν το όνομα τους να είναι πρώτο, όπως μερικοί ηθοποιοί. Το κάνουν γιατί ξέρουν, ότι μια θέση παρακάτω ισοδυναμεί με το να 'ναι εκτός βουλής. Που πάει να πει ξέρουν, ότι όχι μόνο δεν θα πάρεις περισσότερους βουλευτές, αλλά ότι θα χάσεις κι άλλους. Αλλιώς δε θα τους πολυπείραζε.

Άλλη πηγή είναι τα κανάλια. Καρφώνεστε κορίτσι μου. Κάνουν σαν τον άνδρα, όταν έχει κάνει «λαδιά» στην κυρά. Τόση αγωνία και τόσος κόπος, για τον Αλέξη; Αν ήταν δεύτερος γιατί; Οι φυλλάδες και τα κανάλια προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μεν μπατσοκ θα κρατηθεί στο διψήφιο, εσύ δε ότι προηγείσαι. Κάντε όνειρα. Στελέχη από το πράσινο μαντρί φεύγουν με ότι μέσο διαθέτουν. Και μαζί μ αυτούς και οι ψηφοφόροι. Αντίθετα σε σένα, αν φύγουν δυο τρεις από το λαγό, αμέσως φωτογραφίες, κανάλια, οκτάστηλα. Σου λέει, μας ήρθαν δυο τρεις ψήφοι. Αλλά μόνο αυτοί. Αν είχες ρεύμα αγάπη μου, θα φαίνονταν. Δε θα ήθελες τους κολαούζους και τους δημοσιογράφους. Προσπαθείς πολύ και προδίνεσαι.

Αλλά έχω και άλλες πηγές. Στο είπα, δε σε πάνε πολλοί στη γαλάζια στάνη. Ορισμένοι μάλιστα, ονόματα  δε λέμε, Καραμανλήδες και Μητσοτάκηδες δε θίγουμε, σε θέλουν στη σούβλα. Η στο τηγάνι με ελαιόλαδο Μεσσηνίας. Όπως τα ακούς. Και φυσικά δεν κρατάνε μυστικό μέσα τους.
Αλλά ρε Αντωνάκη, γιατί σώνει και καλά θέλεις να κυβερνήσεις κι άλλο; Πότε κυβέρνησες; Ρε με δουλεύεις; Τόσους μήνες στην κυβέρνηση του παπά του δήμιου τι έκανες; Έβαφες αυγά; Α, το έκανες για το Γιωργάκη. Και για τα γίδια που σε ψήφισαν τι έκανες ρε συ Άντονι; Να σου πω εγώ; Λοιπόν τα κορόιδεψες, τα έκλεψες, τα χτύπησες, τα πρόδωσες, τα υποτίμησες, εντάξει δεν τους έκανες και πολλά. Μπροστά στη μακακία να σε βγάλουν αρχηγό...

Αλλά ρε Πόλα, τώρα θες, λες, να κάτσει ο πισινός σου στην καρέκλα του Γιωργάκη. Να δεις πως ένιωσε αυτός και δεν ξεκόλλαγε. Χμ, για να δούμε τι προϋπηρεσία είχες. Τα τελευταία χρόνια, όχι πολύ παλιά με την Πόλα. Που μεγάλωσες υποτίθεται και έβαλες μυαλό (υποτίθεται πάντα!). Ήσουν κατ αρχήν υπουργός πολιτισμού, σωστά; Και συρρίκνωσες τον πολιτισμό, διορίζοντας μέχρι και την έβδομη γενιά συγγενών σου στα μουσεία. Στέρησες δηλαδή το ψωμί από κάποιους που είχαν ανάγκη, για να βολέψεις συγγενείς και φίλους. Καλά αυτό θα σου κάνω τη χάρη, θα το παραβλέψω. Μετά έγινες αρχηγός της ΝΔ έτσι; Ωραία. Α να κι ένα καλό που έκανες. Συρρίκνωσες τα ποσοστά της νέας δημαγωγίας, από 33% σε 19%. Μπράβο. Πρώτα έριξες τη ΝΔ μετά την έκανες μισή. Ούτε ο Ανδρέας δεν τα κατάφερε έτσι. Συγχαρητήρια. Δε σε βλέπω χαρούμενο. Εγώ είναι πάντως γι αυτό.
Μετά… όπα, εδώ είμαστε. Στήριξες το μνημόνιο. Και συρρίκνωσες, μισθούς, συντάξεις, θέσεις εργασίας, βιοτικό επίπεδο, το ΑΕΠ της χώρας… Ρε συ Αντώνη τι θες τώρα; Να σε κάνουμε αρχηγό για να συρρικνώσεις και το έδαφος της Ελλάδας; Άντε πήγαινε από δω ρε. Τι; Εντάξει πες μου τι αύξησες. Το περίμενα. Τις τιμές, τους φόρους, τα σκάνδαλα. Μετά γιατί θα βγει πρώτος ο Αλέξης…

Ε λοιπόν Αντωνάκη, αυτά που ήταν να τα συρρικνώσεις τα αύξησες, εκείνα που έπρεπε να τα αυξήσεις τα συρρίκνωσες, γιατί επιμένεις; Έτσι θέλεις; Μωρέ ξέρω εγώ τι θέλεις αλλά… περίμενε ως τις 17 και θα το πάρεις.  Και εγώ θέλω δουλειά και αξιοπρεπή ζωή Αντώνη το σκέφτηκες; Αλλά για να σκεφτείς χρειάζεται μυαλό. Και αυτό πρέπει να το εισάγεις.
Πόλα, πάρε την αδερφή σου την Βαγγελιώ και εξαφανιστείτε από μπροστά μας. Όχι δεν ακούω τίποτα από σένα πλέον. Μη σας πετύχουμε πουθενά, γιατί θα σας κάνουμε, ότι η εφορία στους μικρομεσαίους, μη σου πω ότι το ΙΚΑ στους συνταξιούχους. 
Το πιασες;    

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More